Jahutamine

Probleemid elektri, veermiku või mootoriga?
Post Reply
-mic-

Jahutamine

Post by -mic- »

Probleem on selline et suht pinda käib juba, et peale pooletunnist sõitu pean 10mindise pausi tegema et mootor jahtuda saaks. Ise sõidan 968m'iga metsavahel, keskmine kiius on no 40 ringi. Vahel rohkem vahel vähem. Peamiselt on 3 käik sees. Ta on mul juba 2 korda üle kuumenenud(2 nädalat on minukäes olnud ka).
Et äkki keegi oskab öelda, et mida teha, et mootor paremini jahtuks.
Olen kuulnud et osad on aretanud taha mootori kapottile igasuguseid asju peale ja osad on lihtsalt karbussi kohale augu lõiganud.
Et pakkuda võib igasuguseid ideid, sest dokumendid(vene) olid yle-eelmise omaniku käes, kes ära suri ja temajuurde need jäidki. Nii et plaanis originaaliks teha pole, vaid jääb põhimõtteliselt selliseks nagu ta hetkel on.
katk

RE: Jahutamine

Post by katk »

Kui kõik asjad korras ei tohiks mootor kohe kindlasti mitte üle kuumeneda. Kontrolli (puhasta) õhupuhasti ja karbuss ära - uus ja korralik õli on ka oluline.
Minu masinal pole veel ka kõige kuumemal ilmal jahutusega probleeme tekkinud.
-mic-

Post by -mic- »

no nendes kahes ei saa probleemi olla. karbuss on uus.. mingi healjuhul kuuaega masinal peal olnud. ja õhufiltri panin ka teise(kasutamata) mingi eelmine nädal.
juliusw

Post by juliusw »

Aga vaata kas sul silindrite peal olevad jahutus ribid ikka puhtad vahelt.
zaz 968M
Jossu

Post by Jossu »

õlfiltri teise? ka uuemal filtril tuleb õli vahetada ja kest seest puhastada...kuna ka seismisega satub sinna tolmu jms...vanade asjade värk...
aga vaata et sul süüde paigas, segu õige, mootor puhas...(ei tilgu õlist) jms...
"Kujutage nüüd endale ette, et sõidame ülivana ZAZ-iga , naudime ilusat ilma ning miniseelikuid".
taanneell

Post by taanneell »

mul oli kah ostsin endale suve algus 968m ja kogu aeg kuumenes yle..votsin mootori maha. Maas lammutasin juppideks ja hakkasin kokku j2lle panema jupp jupi haaval puhastasin koik 2ra tihendasin uuesti ja nyyd j2lle peal ning enam nagu aru ei saa et yle kuumeneks.
Post Reply