Sapikas on üks tore asi aga tekitab sõltuvust. Tüdimus on peal sellest pidevast tegemisest kuid ikkagi viib tee garaaži. Täna siis taaskord üks 11 tunnine päev sapika seltsis veedetud.
Täna sai ka Indreku autoga üks testisõit tehtud ja masendus tuli lausa peale. Samas aga andis ka innustust, et vaeva näha ja viia enda masin vähemalt samale tasemele.
Kõrvaldatud sai suunatulede probleem. Nimelt oli selle väikse põlengu tagajärjel kokku sulanud mootoriruumis olev parempoolse suunatule juhe ning gabariittulede juhe. Parem suunatuli põles pidevalt siis kui gabariididki. Juhtmed eraldatud ning isoleeritud ja kõik jälle korras.
Aku on nüüd juba mõnda aega taga ja lõpuks sai ette veetud üks jäme toitejuhe (16mm2) ja paigaldatud ka kaitsmekarp. Nüüd peaks asi vähe turvalisem olema. Mootoriruumi kaitsmekarbi vahetan ka välja lähiajal.
Uue uksetihendi sai endale juhiukse ava. Vana oli niipalju kokku tõmmanud, et ülemistest nurkadest sai käe tihendi ja pleki vahelt läbi pista. Hoopis kenam kohe kuid oma ülesannet ei täida. Ukse ja kere vahel lihtsalt liiga suur vahe aga samas ühes kohas uks täitsa tihendi vastas. Millalgi ostan padjaga tihendi ja proovin seda.
Lõpuni sai liivapritsitud käigukasti korpus ning kaetud ka alumiiniumvärviga.
Sisu revideerides avastasin aga, et kõik sünkronisaatorid kulunud. Seega tirisin panipaigast välja veel ühe kasti. Ülemise kaane eemaldamise järel olin kergelt üllatunud. Laagrid kõik korras ja sünkronisaatorid ka. Korras see kast siiski polnud ja viga selgus peaülekande juurde jõudes. Kusjuures esimene puruks läinud kast, mida minu silmad näevad. Ei tea kas peab hakkama profülaktika mõttes seda võlli asendama tugevamaga.
Aga muus osas sisu ideaalne ning läheb koos uute laagritega siis korrastatud korpuse sisse. Esmalt oli plaanis uus kast alla saada välisreisi ajaks kuid võtsin vastu otsuse, et 13. juunil sõidan Hiiumaale juba uue kastiga. Kusagilt tuleb ainult korralikud veovõllid ning kummikatted leida.
Gaasiklapiga seoses sai paigaldatud ka uus gaasitross ning esialgu jääb küljest ära ka asendiandur. Kollektoriga tuleb üldse trikke teha kuna praegune ikka liiga väike ja piirab õhu pealevoolu. Ehk siis kas originaalkollektor suuremaks teha ja gaasiklapp ka suurema avaga või siis üldse nullist kollektor ehitada.
Mootor sai taaskord ka klapi reguleerimise osaliseks. Ühe hooga mõõtsin ka surved ära.
1. silinder 10,5 bar
2. silinder 12,3 bar
3. silinder 10,8 bar
4. silinder 11,6 bar
Plaan oli ka peale panna 30hj mootori õliradikas kuna see on kõrgem. Kuid plaan läks luhta kuna avad on erinevate kohtade peal. Samas olen üsna kindel, et olen 40hj mootoril näinud ka suuremat radikat.