Kalle 3A3-966B 72'

Kommenteeri liikmete autosid ja räägi lähemalt oma autost.
Post Reply
pooltelg4
Maakond: Viljandimaa

Re: Kalle 3A3-966B 72'

Post by pooltelg4 »

Tänane õhtupoolik sai sisustatud lukksepatööd tehes. Lõikasin mazda 323 ja sapika jagajad tunde järgi pooleks. Kuna mazda võll on poole lühem kui sapikal, siis keevitan need omavahel rakise abil kokku ja trein siledaks. Mazda võlli eelis on ka see, et tal on laager, mis tsentreerib jagajavõlli perfektselt. Nii peaks süüde kindlalt ja alati paigas olema. Aga pildid siis sellised:

Image Image Image

Image

Kui võll valmis, asetan selle korpusepooltesse, kinnitan pealmise osa tallaga(väikeste mutrite ja poltidega) ja liimin vahe korralikult kinni, et vesi ja tolm sisse ei tungiks.
Image
Image
pooltelg4

Post by pooltelg4 »

Eile öösel lõpetasin veel parempoolse summuti soojusvaheteid, kokku siis kulus mõlema summuti peale keskmiselt 14 töötundi(projekteerimine, tükkide lõikamine, sobitamine ja keevitustööd). Kõik tegin ise, üksi, niiet kellegi muu kallal nuriseda pole kui iseenda, kui ikka liiga lärmakas jääb vms. :D survestasin pütid 4 bar rõhuga ja hakkasin lekkeid otsima seebiveega, mida ei esinenud. Veepüttide juures esines paar poorset keevist aga need lõikasin ketaslõikuriga maha ka värske keevis peale. Lekkeid otsisin ka LAMBDAde pärast, kui lisaõhku saab, siis on kohe näit vale ja töö aiataga(bensiinikulu laes). Värvisin sumpad tsinksprayga ja veel musta 600kraadi taluva kuumakindla värviga üle. Nüüd jäänud veel mootori külge kruvimine.:)

Õhtupoole lisan ka pildid uhiuutest summutitest.
Image
Image
AhtiH
Aktiivne Klubiline
Maakond: Harjumaa

Post by AhtiH »

Millal plaanid esimest pihustite poolt toodetud heitgaasi nuusutada? 8)
pooltelg4

Post by pooltelg4 »

sipelgas wrote:Millal plaanid esimest pihustite poolt toodetud heitgaasi nuusutada? 8)
Ma ei tea, aga see mõte ajab mind lihtsalt hulluks :D sest päris mitu aastat on ikka ju plaanitud pritsungit ja kui see nüüd tööle hakkab, salongis maikaväel talvel 25 miinuskraadiga olla võib ja bensiinikulu 6L/100km ja alla selle.. peale saaks, oioi :D
No siis võib küll puhkuse võtta ja Tallinnasse sõita ;)
Image
Image
AhtiH
Aktiivne Klubiline

Post by AhtiH »

6 liitrit nüüd küll mingi eesmärk ei saa olla. See on ju karpameeste kütusekulu aga pritsingivennad peaks ikka arvestama 4 liitri juurde. :roll:
pooltelg4

Post by pooltelg4 »

Kangutame niikaua kütust vähemaks kuni mootor veel töötab, ei rapsi, lõhu, kuumene liialt ja siis teeme kontrollmõõtmised :D Süütest oleneb ka palju, võimalik, et Mazda 323 R4 süütekarakteristikud ei ühti minu sapperi V4 mootoriga, aga see on ainult oletus :)

Aga siin lubatud väljalasketorustik. Plaan oli keevised lamellkettaga üle lihvida, aga oletan, et sellise metallikihina peavad ühendused isegi kauem vastu ja vajan tihedaid liiteid lambdade pärast. Pütid Würthi tsinkspray katte all ja hiljem tuli must kuumakindel värv. Würthi tsinkspray varem järele proovitud vahend - kannatab ulmelisi temperatuure, lakk põleb ära aga tsingikiht jääb pinnale kinni ja ei roosteta:

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Lisan nii palju pilte erinevate vaatenurkade alt klubi edendamiseks, ehk leiab keegi siit inspiratsiooni. Soojusvahetid töötavad igatahes mehiselt, juba proovisin(fööniga mitusada kraadi leegitorust läbi ja siis juhtisin vett läbi veetorude. Vesi oli tulikuum. :)
Image
Image
pooltelg4

Post by pooltelg4 »

Väga naljakas tähelepanek, minu jaoks vähemalt :D - 5 aasta jooksul, mis sapikas minu käes on olnud, on see sõitnud kokku ainult 96 kilomeetrit. Enamuse aja on olnud remondis :p

Sõidud siis, endale ka meeldetuletuseks:
*2007 - ostmine, veeres Ford Sierra järel 10 km;
*2007 - treileri peal maale remonditöökotta 12 km(seda ei arva sõitudeks, kuna rattad ei veerenud) :D
*2009 - teise, põhilisse remondiohta sõitmine juba tööorras, remonditud mootoriga 30 km;
*2010 - mahe talvine sõit 20 km, lihtsalt lõbupärast; :)
*2012 - sõit uude garaazi 6 km;
*2012 - proovisõidud erinevate karburaatoritega 30 km.

Nüüd seisab taas, ootab ärevalt oma uut tulekut! ^^
Image
Image
AhtiH
Aktiivne Klubiline

Post by AhtiH »

Miks ainult ühele poolele panid soojusvahetid. Ja flantsid keevaitwad külge mootori küljes? Mõnda üleliigset pead pole, et põrandal ära teha? Või pole lihtsalt flantse ja võtad vana sumpa küljest?

Aga läbisõit on muidugi hea. Mõni sõidab poole aastaga 1000 korda rohkem sapikaga.
pooltelg4

Post by pooltelg4 »

Nagu sa piltidelt näed - mul ei tulegi flantse. Milleks kasutada ebakindlaid, lekkivaid flantse, hermeetiliseks saan ma nad ainult siis, kui täiesti uued teen ja kolme poldiga. Need originaalflantsid on ühed õnnetused ainult, küljepealt hakkab ikka läbi ajama.
Panin ainult ühele poole, sest ei ehita sauna, kujutan ette, et kui mõlemale poole panna, siis võib juba aurugeneraatori voolu tootma panna vms ;)
Keevitasingi sumpad pea küljes põrandal, nüüd lihtsalt lükkan need toruotsad plokikaane aukudesse(vahele käib würthi summutipasta) ja kuuskantpoltidega keeran kinni. Jääb väga tihe asi.

Nagu näiteks sina sõidad, eksole ;)
Image
Image
AhtiH
Aktiivne Klubiline

Post by AhtiH »

Arusaadav ja pole vist paha idee kui ei pea tihti lahti võtma. Aga mul niimoodi ei ole või mida sa täpsemalt silmas pidasid?

Ja ma arvestades, et mul täna hommikul oli täielik saun originaalgeroga siis sui võib minna päris huvitavaks, et jääksoojus õue juhtida. Muidugi sul on reguleerimisvõimalus olemas.
pooltelg4

Post by pooltelg4 »

sipelgas wrote:Arusaadav ja pole vist paha idee kui ei pea tihti lahti võtma. Aga mul niimoodi ei ole või mida sa täpsemalt silmas pidasid?

Ja ma arvestades, et mul täna hommikul oli täielik saun originaalgeroga siis sui võib minna päris huvitavaks, et jääksoojus õue juhtida. Muidugi sul on reguleerimisvõimalus olemas.
Pidasin silmas et sinul on niipalju sõitusid olnud ju, aga mina pole mitu suve sõita saanud kuigi juba esimesel aastal lootsin mootori peale saada ja dokumendid korda ja sõitma :D

Eemaldada saan summutid plokikaane küljest nii, et võtan kaks kuuskantpolti lahti ja koputan kergelt summutipüti peale. Tegin uued keermed ka plokokaantesse(summuteid hoidma), M10. Peavad paremini vastu. Ennem oli vist M8.

Jah, originaalküte teeb ka ruumi nii palavaks, samas tegelikult ju palju kütet ei võtagi. Oleksin peale jätnud, aga algul oli ju plaan see telekas sinna panna jne :D:D aga aru tuli pähe ^^ DVD makk + vene värviteler autosse talveralli ajaks :D

Image
Image

Ehitasin selle teleka jaoks isegi kasti, et niiskus jne ligi ei pääseks. Nüüd saab seda kindalaekana kasutada näiteks. :)

Image
Image

Piltidel on näha, mis plaan mul oli ja milline see välja nägi. Nüüdseks kinni keevitatud uuesti. Võimalik et aretan sinna kasti radiaatori, ventilaatorimootori ja elektroonilised klapid, juhtimaks sooja õhu liikumist esiklaasile,jalgadele jm. Jääksoojus läheb õue elektriakende kaudu ja katuseluuk on mul samuti. Reguleerima hakkan teise, lisaradiaatoriga, mille paigutan pagasnikusse esialgu. Muidu võib asi keema minna.
Image
Image
AhtiH
Aktiivne Klubiline

Post by AhtiH »

Võimas värk. Kusjuures mulle tundub, et see kast sobiks ideaalselt soojenduse masinavärgi jaoks.

Sul kindlasti kusagil see juba kirjas aga küsin ikkagi. Kas sul käis terve auto liivapritsis või lihtsalt tundub nii?
pooltelg4

Post by pooltelg4 »

Ideid on nii palju olnud, aga aega pole kunagi piisavalt nende teostamiseks.:)
Selle kasti pean ma alles igaljuhul jätma, see on sinna pika jooksva keevitusega kinni lastud :D kere on ka sellevõrra kindlasti tugevam, kuigi tehnoülevaatuse meestele valmistab see kindlasti peavalu, et mis seal sees on ;) hetkel tühjus, hiljem lõikan plasmaga sobivad augud sisse ja asetan soojenduse agregaadid.

Relakas ja liivaprits, ennem seda oli auto originaalvärvi all (helesinine) aga pinnapealseid roostepesi esines ja liivaprits võttis need kõige paremini välja. Relakaga sai veel lihv tehtud(pöörleva harjaga).

Ja kas mulle tundub, et ainukesed aktiivsed klubikasutajad olemegi pikemat aega juba meie kahekesti sinuga, teised on õige vaiksed kuidagi :D teadmiseks kasutajatele, Sipelga ja Pooltelg4 projektid ootavad elavat kriitikat ja kommenteerige meie leiutisi/aretusi ^^ :D
Image
Image
AhtiH
Aktiivne Klubiline

Post by AhtiH »

Kõikide teiste postitused on tasulised. Sellepärast on ka vaikus majas. 8)
pooltelg4

Post by pooltelg4 »

sipelgas wrote:Kõikide teiste postitused on tasulised. Sellepärast on ka vaikus majas. 8)
Tundub küll nii, aga eks hooaeg on ka läbi saamas. Ja ega kõik vist ei viitsi talvel pilli välja ajada eriti :D
Image
Image
Post Reply