On suur rõõm teatada, et alates eelmisest nädalast olen samuti Sapika omanik.
Hetkel oman sõbraga kahasse hobiautona kahte Mosset, mis mõlemad väga heas korras.
Sapakas paelub mind aga juba ammu oma lihtsuses ja utilitaarsuses. Eriti ihaldusväärseks teeb Sapaka veel see, et tavaliikluses neid praktiliselt enam ei kohta.
Korraliku Sapika leidmine on aga vägagi raske. Minu otsingud kestsid peaaegu terve aasta.
Koralikke autosid sattus ette ainult mõni üksik ja need olid liiga kallid. Odavad olid aga täielikud rondid.
Lõpuks leidin sobiva Sapaka Pärnust. Auto läbisõit oli kõigest 22000km, käivitus ja pidurdas kenasti. Kauplemine kestis üle kuu aja, aga lõpuks lahkusime müüjaga mõlemal naeratus näol...

Auto lähemal uurimisel selgus, et roostet praktiliselt pole. Ainult poritiiva servades ja karpide allosas kerge pindmine rooste. Põgi on vaga ilus ja salong näeb välja nagu uus. Mootoril vahetasin küünlad ja reguleerisin süüte ning karburaatori. Nüüd töötab suht kenasti,aga tahab veel timmimist saada.
Plaan on talve jooksul kõik seadmed korralikult üle kontrollida, kevadel läbida ülevaatus ja siis tuld..

Tahan hoida Sapika viimse vindini originaalsena, sest olen veendunud, et ta peab ka sellisena hästi sõitma. Samas hindan kõrgelt klubiliste ponnistusi (nt. pooltelg) Sapika tänapäevasemaks muutmisel.
Olen seda foorumit jälginud juba pikemat aega. Teil tundub väga mõnus väike tõeliste fännide seltskond olevat.. Loodan ka ise tulevastel üritustel võimaluse korral kaasa lüüa...

Mõned pildid ka... http://album.ee/inv/6XwYnkgTV2MR3kQ