Kalle 3A3-966B 72'
-
- Aktiivne Klubiline
- Maakond: Harjumaa
-
- Maakond: Viljandimaa
Re: Kalle 3A3-966B 72'
Aluseks on puitkiudplaat(soome papp). Lõikasin selle vana polstri mõõtude järgi välja ja liimisin sinna Henkeli Moment liimiga polstri kujuga parketivaiba tüki. Kattematerjalina kasutasin valget nahka(kunstmaterjal). Esialgu katsetuste faasis liimisin ka naha parketivaibale aga tulemus ei jäänud sile, ja seepärast ma ei soovita nahka liimida vaid polstri tahaküljele pingule tõmmata ja siis klambripüstoliga kinni lasta.
Esimesed tulevad samasugused aga musta värvi, kuna mul on valge otsas ja musta ülearu.
Esimesed tulevad samasugused aga musta värvi, kuna mul on valge otsas ja musta ülearu.

-
Küsimus kõikidele klubilistele - kas on teada, et sapikale oleks paigaldatud mõne lääne auto starterit? Mootorile oleks tarvis suuremaid käivituspöördeid saada, praegu käib väga aeglaselt ringi, süües hoolega akut. Starter on korras, ta on selline aeglane juba originaalis. Aku on muidu uus 64Ah ja korralikult täis laetud.
-
- Aktiivne Klubiline
Hea oleks küll panna sinna mõni planetaariga starter aga samas ise küll otseselt puudust ei tunne sellest. Mul pole käivitamisega sellelaadseid probleeme olnud.
Kas sul juhtmed/klemmid aku ja starteri vahel korras ja peavoolukontaktides puudub pingelang?
Kuigi karpamootor läheb küll lihtsamini käima väiksema pöörlemissagedusega kui pritsung.
Kas sul juhtmed/klemmid aku ja starteri vahel korras ja peavoolukontaktides puudub pingelang?
Kuigi karpamootor läheb küll lihtsamini käima väiksema pöörlemissagedusega kui pritsung.
-
Korras starter peaks hea aku ja massi/plussiga mootorit üsna reipalt ringi ajama. Endal vana starteriga käis ka aeglaselt ja kippus käivitamisel täis tõmbama. Lõpuks poos üldse kinni starteri mootori, ju puksid olid nii kulunud vms. seal olla sai. Panin teise starteri peale ning selle jõudlus palju suurem kui vanal.
-
Suured tänud mehed, siis on mu käivituspöörete viga ikkagi rikkis starteris. Kereühendused ja mootori mass, plussklemmid samuti on kindlalt kinnitatud. Selline tunne on, et nagu kohe kohe tahaks minna(karburaatoriga läks pmt poolest pöördest ja kohe käima)aga siis imeb juba aku tühjaks(64Ah aku ja 2011 ostetud, 20 sekundit saan käiata max, siis juba poob kusagilt nagu).
Võimalik, et mul süüde ka veel natuke paigast ära. Pean stroboskoobi välja otsima ja üle kontrollima selle ajastuse.
Igatahes, starterit ma siis asendama ei kipu lääneka vastu, aga teine veneoma tuleb küll peale panna, hetkel sapikal oleval võib olla tõesti mingi jama, et uimerdab(tõmbab täis, nagu Marekil).
Võimalik, et mul süüde ka veel natuke paigast ära. Pean stroboskoobi välja otsima ja üle kontrollima selle ajastuse.
Igatahes, starterit ma siis asendama ei kipu lääneka vastu, aga teine veneoma tuleb küll peale panna, hetkel sapikal oleval võib olla tõesti mingi jama, et uimerdab(tõmbab täis, nagu Marekil).
-
- Aktiivne Klubiline
20 sekundit käiata on juba natuke palju tegelikult. Selle ajaga peaks juba käima minema ja starterile mõjub ka halvasti. Planetaaril pole ehk nii palju tunda aga otseülekandega starter peabki ära väsima.
-
Parandan vea, 20 sekundit kokku väikeste juppidena(4..5 sekundit ühekorraga). Kuumaks starter ei lähe. Ega ma pikalt lasknud aga tundub, et vähemalt üks starteri puksidest poob võlli kinni. Mootoril on hea kompressioon ka, sest uued kolvirõngad on ennast sisse töötanud. Silindrite surved tuleks ka mõõteriistaga tegelikult ära mõõta "just in case"sipelgas wrote:20 sekundit käiata on juba natuke palju tegelikult. Selle ajaga peaks juba käima minema ja starterile mõjub ka halvasti. Planetaaril pole ehk nii palju tunda aga otseülekandega starter peabki ära väsima.

-
Taastatud generaator sapika jaoks-uued laagrid, harjad, puhastatud kontaktrõngad.
Talub suuremat voolutugevust(14,5V/95A). Rihmaratas tuleb ära vahetada. Tegin geneka valmis juba kevadel(uusi pilte pole aga kui auto peal, siis kindlasti teen)kuid nüüd tuli mõte peale aretada. Ennem oli jube õlikäkk.:p Vana genekas, mis autopeal, võib iga hetk harjade pärast pildi taskusse visata(harjade seisukord teadmata).

Talub suuremat voolutugevust(14,5V/95A). Rihmaratas tuleb ära vahetada. Tegin geneka valmis juba kevadel(uusi pilte pole aga kui auto peal, siis kindlasti teen)kuid nüüd tuli mõte peale aretada. Ennem oli jube õlikäkk.:p Vana genekas, mis autopeal, võib iga hetk harjade pärast pildi taskusse visata(harjade seisukord teadmata).

-
Õhtuti jookseb televiisorist teaduslik sari "Gaileo". Vaatasin seda juhuslikult ja täna oli teema: "Maailma jubedaimad lõhnad"(loe: kõige õudsamad haisud). Seal kirjeldat ka kaslaste territooriumi märgistamisviise ja selle lõhna. Pool tundi hiljem, kui saade oli läbi, läksin garaazi sapinaatorit vaatama, aju paigaldamiseks sobiva asukoha üle mõtisklema ja proovisin 18mm tosoolivoolikuid külge.
Tundsin juba kaugelt, et sapika lõhn ei ole täna õige. Tavaliselt lõhnab see seest vanilje, nätsukommi ja kerge kunstnaha järgi. Jõudsin jutuga nüüd jubeda kohani - ma jätsin eelmine nädalavahetus katuseluugi lahti, et auto tuulduks, aga mingi isane kass oli katusel kusel käinud, täpselt nii, et see pritsis katuseluugi servast alla ja istmetele.
Nüüd mure, kuidas saada lahti sellest lehast? Kas on mingi eriline võte kassipissi aroomi likvideerimiseks? Midagi lootusetult hullu ei juhtunud, aga salongi meeldiv lõhn on asendunud kibeda/magusa/vastiku haisuga. :S
Tundsin juba kaugelt, et sapika lõhn ei ole täna õige. Tavaliselt lõhnab see seest vanilje, nätsukommi ja kerge kunstnaha järgi. Jõudsin jutuga nüüd jubeda kohani - ma jätsin eelmine nädalavahetus katuseluugi lahti, et auto tuulduks, aga mingi isane kass oli katusel kusel käinud, täpselt nii, et see pritsis katuseluugi servast alla ja istmetele.
Nüüd mure, kuidas saada lahti sellest lehast? Kas on mingi eriline võte kassipissi aroomi likvideerimiseks? Midagi lootusetult hullu ei juhtunud, aga salongi meeldiv lõhn on asendunud kibeda/magusa/vastiku haisuga. :S
-
- Aktiivne Klubiline
- Maakond: Läänemaa
Tuttav teema
, mina ehitasin just oma krundile nende r*****de eemale hoidmiseks aia.
Kõigepealt pese veega, siis sidrunhape v. äädikas, pritsi urosepti ja lõpuks niisutatud(lõhnastatud) titepepu lapid.

Kõigepealt pese veega, siis sidrunhape v. äädikas, pritsi urosepti ja lõpuks niisutatud(lõhnastatud) titepepu lapid.
-
Suured tänud! Proovin kohe hommikul ära, ja selle musta isase püüan ka kinni ja viin kaugele ära!tuust wrote:Tuttav teema, mina ehitasin just oma krundile nende r*****de eemale hoidmiseks aia.

-
Kassiuriin likvideeritud, autos on taas meeldiv lõhn 
Puhastasin siis täna pool päeva auto sisemust, seda pole vist paar aastat tehtud(noh, määrdunud ka see just eriri polnud, sest sõidetud on ju minimaalselt). Nühkisin üle kõik polstrid, liistud, klaasid ja ka põranda. See on suvel üle värvitud, nii et mugav oli seda teha. Auto on nüüd salongipoolelt väga viisakas, ootab kummist põhjamattide paigaldamist.
Lisaks otsisin mootorijuhtimise ajule sobivat kohta. Leidsingi talle pesa tagumise istme all, paremal pool. See on kõige kuivem ja turvalisem koht sellele detailile. Juhtmed vean edasi mootoriruumi läbi tulemüüri. Varem tegtsesin ka esmaspäeviti ja olin maal platsis juba neljapäeval(kolm päeva pärnus, viis päeva maal) aga nüüd jääb ehitamise aega napimaks. Selleks nädalavahetuseks siis kõik, sest algab töönädal, homme on esimene tööpäev United Motorsis.

Puhastasin siis täna pool päeva auto sisemust, seda pole vist paar aastat tehtud(noh, määrdunud ka see just eriri polnud, sest sõidetud on ju minimaalselt). Nühkisin üle kõik polstrid, liistud, klaasid ja ka põranda. See on suvel üle värvitud, nii et mugav oli seda teha. Auto on nüüd salongipoolelt väga viisakas, ootab kummist põhjamattide paigaldamist.
Lisaks otsisin mootorijuhtimise ajule sobivat kohta. Leidsingi talle pesa tagumise istme all, paremal pool. See on kõige kuivem ja turvalisem koht sellele detailile. Juhtmed vean edasi mootoriruumi läbi tulemüüri. Varem tegtsesin ka esmaspäeviti ja olin maal platsis juba neljapäeval(kolm päeva pärnus, viis päeva maal) aga nüüd jääb ehitamise aega napimaks. Selleks nädalavahetuseks siis kõik, sest algab töönädal, homme on esimene tööpäev United Motorsis.
-
- Aktiivne Klubiline
Edu uuel töökohal ja loodame, et projekt seisma ei jää. Aga kuna sul nüüd vähem aega siis on mul lootust järgi ka jõuda sulle 
Või siis mitte.

Või siis mitte.
-
Ei jää seisma, kui just mega külmad ilmad peale ei tule
sest teen jätkuvalt välitingimustes, korralikku garaazi pole(garaaz teise auto käsutuses). Nüüd nädal aega vabadust veel, selle ajaga proovin vähemalt mootori häälde saada. Printisin täna kõik elektriühendusteks vajaliku materjali välja ja homme läheb juhtmete vedamiseks. Peale seda proovime uuesti mootorit käivitada.