Panen siin nüüd mõne sõna kirja, et asjad päris meelest ei läheks.
Nädal tagasi laupäeval (8.12.12) toimus selle aasta viimane rajaajaja karikaetapp, mis oli ühtlasi ka minu sapikale viimane pikem sõit (u 300km). Viimane sõit ja kohe pidigi nagu nii olema, et meelest ei läheks.
Kuna ise olin tol päeval juba Tlnas, siis lasin vennasel (kaardilugejal) sapikaga Haapsalust Tlnasse tulla. Kõik see algas Laitses, kus tagumine rehv kärgatas pauguga puruks

. Vennal asi käppas ja kapote alt varu alla, ning edasi. Võistluse esimesel kilomeetril kuulsin rütmilist kloppimist, kruttisin rattavõtmega kõik 16 mutrit üle, kuskilt rataste juurest pidi see ju tulema, ja oligi korras. Kuni kolmanda kilomeetrini

. Kuna olin pingutanud kõik mutrid, siis ei saanud ju viga enam selles olla (minu mõistuse järgi). Kogu võistluse (natuke alla 100km) sõitsin ülima ettevaatlikusega, kuid ragin ja kloppimine aina valjenes. Peast lasin läbi kõik võimalikud varjandid- laagrid, lahtised piduri klotsid, alt ära kukkuv pooltelg, aga käega asja uurides oli kõik ok. Mingi aeg tundus tuba tiba jahedaks minevat, käivitasin uuesti ahju, aga ei midagi, sooja asemel puhuti tuppa sinist kibedat suitsu. Viimased kilomeetrid ei lasknud enam valjemini sõita kui 2 käiguga madala gaasiga. Kuna võistluse lõppu oli organiseeritud kiiruskatse Tabasalu ringrajal, siis tuli ju midagi ette võtta. Korralikus valguses selgus, et vasaku tagumise velje augud olid niisama suured, kui mutrid, eelneval pingutusel polnud tulemust, kuna mutrid olid juba vastu trumlit keeratud. Täpsustuseks, et see polnud see ratas mida vennas vahetas ja kuna varu ratas oli juba alla krutitud, siis polnud ka lõhutud velge millegagi asendada. Panin mutrite alla plastmassist seibid, mis autost leidsin ja sõitsime kiiruskatse ära. Hiljem kui kõik läbi oli (03.00) otsisime Hiteh´i autokeskusest asjalikumad metall seibid ja ratas sai korralikult alla keeratud. Ahju enam tööle ei saanudki, ta ju tegelikult põles, aga kõik tuli tuppa. Loogiline järeldus on, et ahju korsten on umbes. Vennas sõitis selle sapikaga veel öösel Haapsallu, kohale jõudis hommikul kell 5, külmununa, aga ellu jäi.
Kokku sõitis see auto aastaga 24585 km (tundub, et sai ikka mõnuga minna antud

)
Nüüd puhkab kuuri taga lume hanges ja ootab tulevikku.
Oii kui pikk jutt nüüd sai.