Tuust 968m roheline Konn 86

Kommenteeri liikmete autosid ja räägi lähemalt oma autost.
Post Reply
pooltelg4
Maakond: Viljandimaa

Re: Tuust 968m roheline Konn 86

Post by pooltelg4 »

Kriitikat tuleb teha, aga samas toetame ikkagi kõike mida otsustad, mees teab ise kõige paremini, mida teha :D Proovi järele, ainlt nii saad teada, kas turbost on kasu. Paaki ei tohiks tühjaks küll imeda, kui saad peadüüsi kuidagi nii ennast reguleerima, et kui "draw-thru" turbo järele tuleb siis vähendatakse kütusekogust. Aga proovi kõigepealt niisama, originaalkarpaga ;) edu!
Image
Image
tuust
Aktiivne Klubiline
Maakond: Läänemaa

Post by tuust »

Mulle tundub, et ahi ei tööta nagu vaja. Puhub sooja, mitte kuuma, aga võiks ju. Asi ei saa olla "uues" kütuse peale andmise süsteemis, sest bensiin ette jõuab. Samas ei tea, kas asi võib olla selles, et sõidan vaid maanteel, siis ju külm tuul puhub läbi ahju ja jahutab selle maha. Proovisin täna hommikul kapoti alust igasuguste tihenditega tihedaks muuta, aga tulutult. Tihedaks saab selle vist ainult pudeli vahuga (makrofleks).
pooltelg4

Post by pooltelg4 »

tuust wrote:Mulle tundub, et ahi ei tööta nagu vaja. Puhub sooja, mitte kuuma, aga võiks ju. Asi ei saa olla "uues" kütuse peale andmise süsteemis, sest bensiin ette jõuab. Samas ei tea, kas asi võib olla selles, et sõidan vaid maanteel, siis ju külm tuul puhub läbi ahju ja jahutab selle maha. Proovisin täna hommikul kapoti alust igasuguste tihenditega tihedaks muuta, aga tulutult. Tihedaks saab selle vist ainult pudeli vahuga (makrofleks).
Aga kui paned ahju ümber tulekindlat villa, klaas -või kivivilla. Muidugi peab seda nii tegema, et seda kapotiall laiali ei puista jne.
Image
Image
tuust
Aktiivne Klubiline

Post by tuust »

Kas ahi niimodi villa sisse mässides üle ei kuumene? Tegelt ei tohiks ju.
See jama mu ahjuga on nii, et kui hakkan kohe sõitma (peale ahju tööle lülitamist) või lülitan tööle sõidu pealt, siis ei puhu sooja. Ilmselt ei jõua soojeneda jahutavas tuules. Kui lasen aga ahjul kuumaks minna auto seistes, siis hakkab palav sõidu pealt.
pooltelg4

Post by pooltelg4 »

Ei kuumene, ahjul on ju automaatne ülekuumenemisvastane lüliti küljes. Kuna soojusvaheti koosneb kahest osast(kihist), seesmises toimub põlemine...välimises jookseb õhk, mida köetakse. Kui nüüd välimist plekki intensiivselt jahutada(nagu sõidu ajal juhtub), siis ei toimi soojendus jah soovitult.
Ja seda isolatsiooni ei pea palju panema. Iseenesest tundub olevat rohkem probleem selles, et soojendusseadmesse saabub külm õhk. Sapikal peaks olema siiber, mis reguleerib, kas õhku võetakse soojusvahetisse salongist, või kapoti alt. Selleks on seadmes kaks klappi. Kui üks avaneb, siis teine sulgub. Kontrolli üle, kumb klapp lahti on.

Täna päeval siis tulete siiapoole? Mis ajavahemikus teil üritus plaanis on, mõtlesin juba, et ei lähe sinna Tartusse aktusele, vaid õhtul venna juurde Põlvasse ainult. Seega oleksin hommikupoole ja päeval abjas. Sapikas on küll maal(6km eemal) aga juttu saaks ikka rääkida.
Image
Image
tuust
Aktiivne Klubiline

Post by tuust »

See klapp mis ahjul on, sellega on huvitav lugu. Klapp on asendis kus õhku võetakse väljast, sest siis puhub ta rohkem sooja. Miks see nii on?-ilmselt sellepärast, et kuna õhu liikumine loomulikul viisil on suunaga salongi poole (õhuvõtuavast), siis ahi ei suuda oma väeti ventilaatoriga seda õhuliikumist vastupidiseks pöörata. Muidugi on mul puudu ahju küljest üks oluline jupp. Ahi on ettenähtud põletama eelsoojendatud õhku, mul ta seda ei tee, sest puudu on toruke mis ühendab ahju ja väljalaske toru peal olevat õhuvõtu kanalit.

Ürituse ajakava meil täna on järgmine: * 11.00. - 11.40. - Dokumentide kontroll, tehnokontroll, lisaregistreerimine
* 11.40. - 11.55. - Eelinfo
* 12.00. - Esimese auto start
* Orienteeruvalt 18.00 – autasustamine.
Igaljuhul pakin pumba endaga kaasa, juhuks kui kohtume.
AhtiH
Aktiivne Klubiline
Maakond: Harjumaa

Post by AhtiH »

Minu ahi puhub igas asendis tulist õhku olenemata sellest millal käivitada. All ava juures kätt üle paari sekundi hoida ei taha. Ja õhku võtab ta mul seest. Muidugi igast avast tuleb jahedat aga autos on palav ikka. Tagaistmel on muidugi jahedam kui ees.

Ja mina olen hetkel Sangastes. Kui huvi helista.
Ahti
pooltelg4

Post by pooltelg4 »

Tuust saab oma murest jagu varsti, põlemisõhk tahab ka eelsoojeneda.
Helistan ja kui vaja saan natuke vastu ka sõita, minu sapikat täna niikinii enam vaatama ei jõua, seda teeme kunagi hiljem, siis kui enamvähem valmis juba ;)
Image
Image
tuust
Aktiivne Klubiline

Post by tuust »

Tõrvas autoorienteerumisel käidud, kokku u 600km. Mingi aeg keset võistlust hakkast tagant poolt väga paha häält tulema, asja selgitades oli selge, et ventilaator nühib vastu korpust. Kuna mul korpusel mõra sees, siis polnud parata midagi ja sõit jätkus. Alles Pärnus, kui lärm enam sõita ei lasknud, süvenesin lähemalt asjasse ja voilaa. Orig genekas oli oma kolm polti lahti keerand ja tahtis korpusest eralduda. Ahjust selline lugu, et sooja see ei andnud :D , leige oli vaid. Tegelikkult Pärnust Haapsallu sõites andis ikka küll, tööle sain asja lülitus junga mitmekordsel kangutamisel, järeldus - elektriline bensiiniklapp ei avane korralikult igal lülitusel.
Tagasiteel kohtusime Abja-Paluojal põgusalt ka klubilise Pooltelg4-ga. Ajasime kaks kolm sõna juttu ja vahetasime kaupa.
pooltelg4

Post by pooltelg4 »

Tiidul on ülimalt mõnus ja äge auto aga selle kandevkere hakkab roosteussi tõttu lagunema. Seetõttu palus ta mul lisada siia pildid tema ühest võimalikust uuest sapikakerest, mis kolm kuud seisab õues. Tegemist on 1985 aasta 968 M kerega. Värvus: punane(hetkel), Seisukord: pooleldi osadeks võetud, uksed, luugid eest. Klaasid, polstrid jms eemaldatud. Rattad all, esisild ja tagumised õõtsad all(puudu rooliliigenditega varras, rattad ei ole seetõttu ühel joonel). Uus piduritorustik. Juhtmestik original, mõned pistikud võivad olla puudu aga enamuselt okei. Ülimalt korralik soojendussüsteem(gero). Mootorit polnud kaasas kui otsin 2011a. suvel(hind oli siis 270 euri, aga müün tunduvalt odavamalt). Põhja all krunt, värv, mastiks. Piduri....sidurisüsteem peal! Keegi on alustanud taastamist, aga ajapuuduses jäi vedelema. Mina ostsin selle endale oma ZAZ-966B doonoriks.

PILDID:
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Rohkem fotosid http://nagi.ee/photos/pooltelg4/sets/359193/

kleebin siia ka kaardi, kus kere asub, siis tead vaatama tulla kui soovid. :)

Image
Last edited by pooltelg4 on Tue Oct 09, 2012 9:26 pm, edited 1 time in total.
Image
Image
AhtiH
Aktiivne Klubiline
Maakond: Harjumaa

Post by AhtiH »

Tulede pesad paistavad pärist roostes olevat. Aga imelik (minu jaoks) on kapotialune gero luuk. Kas see mitte ei ole (originaalis) A pärusmaa ja M puhul pole olemas.
pooltelg4

Post by pooltelg4 »

sipelgas wrote:Tulede pesad paistavad pärist roostes olevat. Aga imelik (minu jaoks) on kapotialune gero luuk. Kas see mitte ei ole (originaalis) A pärusmaa ja M puhul pole olemas.
Tõsi, roostes olid nad juba eelmise omaniku käest tuues. Aga see pole läbiv rooste, aitab liivaprits või kui selle võimalust pole siis ka lihtsalt ketaslõikuri otsas pöörlev lamellketas, hari ja roostemuundaja. Gero luugid on ikka kõikidel ZAZ-966(A, B) ja ZAZ-968(A, M, MG jne) autodel olemas. Välisõhku peab ju kuidagi reguleerida saama.
Image
Image
tuust
Aktiivne Klubiline

Post by tuust »

Kere paistab jah päris tip top olevat. on üsna suur tõonäosus, et sellest saabki mu autokese uus keha. See luuk seal oli ka mulle üllatus, pole ühelgi emm-il seda enne näind.
pooltelg4

Post by pooltelg4 »

Ah nii, ma pole sapika-ala spetsialist, nii et kui te kogenud mehed nii ütlete, et teistel M-idel pole, siis nii ka on. Antud isendil on see luuk olemas, arvan et see on plussiks kere juures.
Otsin vahepeal garaazinurki läbi, äkki on mul see roolisüsteemi varras kusagil olemas mingisugunegi ja saab alla keerata, parem treileri vms peale veeretada(muidu jooksevad rattad lahku või kokku). Nii juhtus Pärnu-Jaagupis, seal kust ma selle kere tõin. Muidugi võimalik ka kahveltõstukiga nt. tikitreileri käru peale tõsta, kui mahub.
Kontrollin sel nädalavahetusel autokere kõik sõlmed põhjalikult üle ja kirjutan siia oma arvamuse ja tehnilised näitajad üksikasjalikult. Aga see on nii raske kui ainult sajab :D
Hoiame pöialt, et nädalavahetus tuleb kuiv(em) :)
Image
Image
madis1080

Post by madis1080 »

Olen tähele pannud, et enne 1986 aasta sapikatel on see luuk.
Post Reply